Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>>
Alkotmányos válság van! Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 24. csütörtök, 11:33
Share/Save/Bookmark

2015. szeptember 24-én 9.00 órára tűzte ki az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának Ellenőrző albizottsága azt az ülését, melyre Lázár Jánost, Fazekas Sándort és Bitay Mártont hívták meg, hogy számoljanak be az állami földek eladására vonatkozó kormányrendeletről. Az ülésen a meghívott miniszterek és az államtitkár nem jelentek meg, és maguk helyett képviselőt sem küldtek.

Nem jelentek meg az Ellenőrző Albizottság kormánypárti tagjai sem – így határozatképtelenség miatt nem lehetett megtartani az ülést. Ennek az albizottságnak feladata a kormány tevékenységének felügyelete, így a kormány felettes szervének tekinthető. Az eset példa nélküli! A kormány és a kormánypárti képviselők megakadályozták az Országgyűlési albizottságot feladata teljesítésében. Tették ezt a nemzeti vagyon és a jövő nemzedékek szempontjából kiemelkedő jelentőségű ügyben. Az Élőlánc álláspontja szerint a történtek értelmetlen és költséges cirkusszá alacsonyítják az Országgyűlést. Ezzel a lépéssel gyakorlatilag létrejött Orbán Viktor és a Fidesz egyeduralma.

Csakhogy Magyarország Alaptörvénye úgy rendelkezik, hogy „Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.” Ennek értelmében felszólítjuk a Kormányt, hogy az alkotmányos rendet haladéktalanul állítsa helyre! Felkérünk minden jogtisztelő állampolgárt felhívásunkhoz való csatlakozásra.

Élőlánc Magyarországért

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design