Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>>
Mégiscsak tönkreteszik a nemzeti parkokat Nyomtatás E-mail
2016. június 16. csütörtök, 09:41
Share/Save/Bookmark

Alig csengett le a botrány a nemzeti parkok földjeinek NFA-hoz helyezése körül – melyet végül sikerült megakadályozni, máris újabb támadást indított a kormány a természeti örökségünket kezelő nemzeti  parkok ellen.

Az AKG pályázatok nyerteseinek  június 9-én a Miniszterelnökség honlapján nyilvánosságra került listáján ugyanis hiába keressük a nemzeti parkokat, mert nem nyertek…  Megtaláljuk viszont a botrányos állami földbérleti pályázatok legnagyobb nyerteseit: Mészáros Lőrinc  felcsúti Búzakalász 66 Kft-jét, a Csákvári Mg. Zrt-t., valamint L. Simon László "Simon és Simon" Mezőgazdasági Kereskedelmi és Idegenforgalmi Kft.-jét.

(http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/az-akg-es-az-oko-kiiras-nyertesei)

Az Agrár-környezetgazdálkodási Programban (AKG) kifizethető összegeket kimondottan a környezetvédelmet, természetvédelmet szolgáló gazdálkodás megerősítésére biztosítja az EU – az európai adófizetők pénzéből. Szakmailag, jogilag, morálisan és politikailag egyaránt elfogadhatatlan, hogy pont azok a szervezetek nem kapnak ebből a forrásból, melyek a természetvédelem legfontosabb intézményei.

A költségvetésük jelentős részét adó  AKG-s támogatások eltérítése  „halálos ítélet” a nemzeti parkokra.

A döntést nem a szakminisztérium, hanem Lázár János miniszterelnöksége hozta meg – Orbán Viktor ide helyezte át a vidékfejlesztési forrásokat.

"A földi élet jövője attól függ, hogy képesek
vagyunk-e cselekedni."

Sir David Attenborough

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design