Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> ... és még Érdi Kistérségért Helyi infó: Érd, Százhalombatta, Diósd, Tárnok
Helyi infó: Érd, Százhalombatta, Diósd, Tárnok Nyomtatás E-mail
2008. január 12. szombat, 00:16
Share/Save/Bookmark

itt veheti fel velünk a kapcsolatotDr. Jánosi György képviselő úr fogadóórája a megfogalmazott lakossági kérdésekkel

 

NEMET AZ EGÉSZSÉGKASSZA ELADÁSÁRA!

„Egyetért-e Ön azzal,
hogy Magyarországon ne vezessék be
a mindenki által kötelezően választandó
üzleti alapon működő több biztosítós egészségbiztosítást?”


A civil kezdeményezésre indult népszavazási kezdeményezéshez csatlakozott az Élőlánc Érdért, illetve a az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete is.

Érzed-e már, hogy hiába próbálod meg jobban beosztani szűkös erőforrásaidat – egyre nehezebben megy, pedig ez egy-két éve még eszedbe sem jutott. Fájtak-e az áremelkedések? Nem. Addig nem, amíg van mit enned, ki tudod fizetni a számlákat, talán hitellel pótolod, esetleg kevesebb ruhát veszel, vagy kevesebbet tankolsz. Még hinni akarunk a mesében, és megmagyarázzuk magunknak, hogy nem is olyan rossz a helyzet. Mások döntöttek, jóval korábban minthogy megéreztük volna a döntés terhét és mi nem tehetünk ellene semmit, csak éppen a terhet hordozzuk.


Most ismét egy döntés van születendőben: az egészségügy piaci alapra helyezése. Még nem érezzük igazán, de fájni fog, és súlyos teher lesz! Ebből nincs visszaút! Nem lehet azt mondani, hogy nem így gondoltam! Nem lehet azt mondani a gyermekeinknek, hogy akkor épp el voltam foglalva valami mással, nem is tudtam mi történik... Hát tudd meg!!!
Csak egy tündért ismerek, aki képes ezt megakadályozni, és az Te vagy Barátom!

Ha nem tudod miről írok itt, gyere és kérdezd meg! Ha már tudod és egyetértesz vele, gyere és írd alá a népszavazási kezdeményezést! Köztünk a helyed! 

 

     Aláírását, kérdését részvételét az alábbi helyeken várjuk (a lista még bővül):

ALÁÍRÁSGYŰJTÉS
 • Érd, Bem tér (Orvosi Rendelők és a Gyógyszertár mellett)
  • 01.25. (péntek), 14:00 - 18:00
  • 02.01. (péntek), 14:00 - 18:00
 • Érd, Európa sétány (a Stop-Shop mellett)
  • 01.25. (péntek), 14:00 - 18:00
  • 02.01. (péntek), 14:00 - 18:00
 • aláírásra lehetőség nyílik a lakossági fórumon és a filmvetítésen is (lásd alább)
 • kérésre a megbeszélt helyen és időpontban is rendelkezésre állunk
  kapcsolat: (20) 57-87-896, (20) 97-37-112
 • segítőink számára az aláírásgyűjtő ív elérhető itt (PDF)
  - az aláírt íveket visszajuttatni a fenti telefonszámokon történt egyeztetéssel lehet
  - segítőink számára információ érvek , az Országos Civil Fórum szakpolitikai ajánlásai, technikai információk
LAKOSSÁGI FÓRUM
 • 02.02. 10:00 - 12:00
  Lakossági Fórum Jánosi György (MSZP) országgyűlési képviselőnkkel
  Szepes Gyula Művelődési Központ (Érd, Alsó utca 9.)
  A KÉPVISELŐ ÚR NEM TUD MEGJELENNI! A FÓRUMOT MEGTARTJUK!


Dr. JÁNOSI GYÖRGY KÉPVISELŐ ÚR FOGADÓÓRÁJA
 • 02.05. 18:00
  Jánosi György (MSZP) országgyűlési képviselőnk a meghirdetett lakossági fórumon nem tudott megjelenni. Az ott felmerült kérdéseket és észrevételeket összegeztük, s ezekre kérünk választ, magyarázatot.
  Polgárok Háza (Érd, Alsó utca 7.)
  A KÉPVISELŐ ÚR ÁLTAL AJÁNLOTT IDŐPONT
Kattints a képre, s nagyobb méretben láthatod! FILMVETÍTÉS
Frissülő hírek és információk
Szóróanyagaink
Kapcsolódó anyagok
Ajánlott irodalom
 • SiCKO - Michael Moore filmje az USA profitorientált társadalombiztosításáról
  a mozikban még vetítik
  01.31. 18:00 az érdi művházban ingyenes vetítés
 • A nagy kiárusítás - Florian Opitz filmje a globális privatizációról
  január 17-től a mozikban
 • Gazdálkodj okosan! - A privatizáció és a közszolgáltatások politikája
  már a könyvesboltokban
Akkor mit akartok?
Gyakran ér minket az a vád, hogy mindig csak tiltakozunk, s nincsen alternatív javaslatunk. Ez azonban nem igaz. Mi rendre nem valami ellen, hanem valamiért emelünk szót. Alternatív javaslataink ezekben a témákban rendre asztalon is vannak.
Hogy milyen egészségügyet kíván az ökopolitika?

 

CSENDET TÖKÖL KÖRNYÉKÉN!


 

Érd Európa legnagyobb faluja. Ez a kép él az emberekben városunkról. A megye jogú város Budapest határában Sopronnál nagyobb lakossággal a fenntarthatatlan település mintapéldánya. Se egészségügyi (lásd kórház hiánya), se kulturális (lásd szerény intézmények), se közigazgatási (lásd bíróság hiánya), se sport (lásd a sokat ígért sportcsarnok és uszoda hiánya), se oktatási (lásd óvodai férőhelyek, iskolai színvonal) vonalon nem jobb egy hátrányos helyzetű kis falucska szintjénél, miközben a helyi munkavégzésnek alig van lehetősége.

Százhalombatta Kelet-Európa legnagyobb olajfinomítója. A város anyagi jólétének megalapozója az ipar. A környezeti és egészségügyi árát azonban nem pénzben fizetjük.

Az ökopárt célja az emberhez méltó élet természeti és kulturális feltételeinek védelme, küzd a közöny, a beletörődés és környezetünk értelmetlen pusztítása ellen. „Civil antipárt”: társadalmi szervezetek aktivistáinak, saját környezetükért tenni akaró emberek összefogásával alakult. Mindazokra számít, akik hiszik, hogy befolyásolnunk kell a sorsunkról szóló döntéseket.

 


ARCHÍVUM

A város előbbre való ...

– felhívás –

Az Élőlánc Érdért kezdeményezéséhez csatlakozva alulírottak felhívjuk a városukért tenni kívánó érdi polgárokat, állítsanak pártérdekektől független jelölteket az önkormányzati választásokon, és szervezzék meg ezek összefogását. Azt szeretnénk, ha ez a szövetség a pártok jelöltjei előtt is nyitva állna. Tőlük azt kérjük, hogy még a választások előtt kötelezzék el magukat az alábbi célok megvalósítása mellett, tekintet nélkül a mindenkori pártérdekekre és egyéb szempontokra.

 1. Adjuk vissza a várost az ott lakóknak, a gyalogosoknak. Az elővárosi vasút fejlesztésével, a tranzit gépkocsiforgalmat korlátozó intézkedésekkel mérsékeljük a városra nehezedő elviselhetetlen közlekedési nyomást.
 2. Védjük meg a fákat, a magán- és közterületi zöldterületeket. Az új beruházások ne csupán projektek legyenek, alkossanak élhető városi környezetet. Legyen a Duna partja rekreációs közpark.
 3. Fékezzük meg a bevásárlás további központosítását, támogassuk a városi vállalkozókat és kereskedőket, gondoskodjunk a közterek és főútvonalak megyei rangú városi arculatáról. Anyagi kedvezményekkel ösztönözzük az óváros megújulását, a városi alközpontok fenntartható fejlesztését. Akadályozzuk meg a csúf városi kép további gyökeresedését, szorgalmazzunk közösségi házakat az alközpontokba!
 4. Egészségünk súlyos kockáztatása nélkül szeretnénk élni. A lég- és zajszennyezés enyhítése érdekében hozzunk hathatós intézkedéseket. A környezetvédelem költségeit, a közteherviselés elvének megfelelően, a szennyező fizesse, ne az adófizető.
 5. Hozzuk létre a szolgáltató önkormányzatot, tegyük transzparenssé a döntéseket, a döntésekbe rendszeresen vonjuk be a lakosságot.
 6. Rendezzük a város és a környező települések kapcsolatát. A budapesti agglomeráció települései ne egymás rovására, hanem közös egyetértésben tervezzék jövőjüket.

2006. július

Varga Illés Levente, Élőlánc Érdért
Jakab Béla, Civil Érdek, Érdi Bőtermő, Lokálpatrióta és Érdekvédelmi Egyesület

Várjuk további civil szervezetek és magánszemélyek csatlakozását!

 


Várjuk minden, az ökopolitika iránt érdeklődő érdi, százhalombattai, diósdi és tárnoki lakos jelentkezését a helyi alapszervezetbe: itt veheti fel velünk a kapcsolatot

Kapcsolódó:

 

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design