Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> épített környezetünkért
Épített környezetAz Élőlánc Magyarországért a magyar műemlékvédelem helyzetéről
2012. július 05. csütörtök, 19:18

Ceauşescu grandiózus településrendezési terveinek útjában állt a műemlékvédelem, ezért egyszerűen felszámolta. Az elmúlt két évben Magyarországon drasztikus átszervezés, létszámleépítés, hatáskör-elvonás történt a kulturális örökségvédelem területén. Az állami beruházásoknál korlátozták a régészeti feltárások időtartamát és költségét. Az állam nem akarja teljesíteni a másokra nézve érvényes kötelezettségeket.

Az alábbiakban nem kívánunk teljes körű helyzetelemzést adni – ez nem is a civilek feladata –, csupán a leglényegesebb anomáliákra szeretnénk felhívni a figyelmet abban a reményben, hogy felszínre kerülnek a nemzeti kulturális örökségünk megőrzését veszélyeztető tényezők.
 
"A Mester megérkezett."
2011. október 03. hétfő, 21:51

Egysoros hír, kedd délelőtt. Ridegen koppannak a szavak. Az ember először a sírással küszködik. Mit siratunk? Magunkat. Mert egyedül maradtunk. Nem mehetünk hozzá többet. Elhagyta ezt a létszférát, sohase ülhetünk be már hozzá a szobájába, nem fürödhetünk többé a fényben, ami belőle áradt. A fájdalom, az önsajnálat rohamai elmúltával az ember fölébred.
Elhunyt Makovecz Imre - Ertsey Attila nekrológja

 
Élőlánc a budapesti belvárosért! - videóbeszámoló
2010. november 07. vasárnap, 23:26

A pesti Kristóf téren 2010. október 8-án tartott élőlánc Budapest történeti belvárosáért demonstrált. A világörökségi védelem alatt álló belvárost sújtó, „Sukoró léptékű” gigaprojekt előkészítése elleni emeltük fel szavunkat. Erről szól a videóbeszámoló.

 

 
Tüntetés a Bécsi utcai műemlékrombolás ellen
2010. november 03. szerda, 06:03

2010. november 7. vasárnap 16 óra Botrányos fordulat: az V. kerületi városvezetés annak ellenére kötött gazdasági megállapodást a Bécsi utca műemlék épületeit lebontani szándékozó befektetővel, hogy a tervek törvénytelenek. A jogszabály-ellenesség és a műemlékek megsemmisítése, ill. a tervezett pláza-szerű létesítmény ellen nagyszabású tiltakozó akcióval készülünk. November 7-én, vasárnap 16 órától tüntetünk - mindenkire számítunk!

 
Élőlánc a budapesti belvárosért!
2010. október 02. szombat, 22:57

Védjük meg a budapesti építészeti örökséget!

Kristóf tér - 2010. október 8. 15.00 óra


Tiltakozzunk együtt Budapest történeti belvárosának szétzúzása ellen!

 Talán sokan még nem tudják, hogy a belváros szívében is „Sukoró léptékű” gigaprojekt előkészítése folyik, ami hamarosan átrajzolhatja Budapest világörökségi védelem alatt álló belvárosát.

 

 
Meghívó "A Jövő Háza" kiállításra
2009. szeptember 17. csütörtök, 17:48

Mi lehet a válasz az emelkedő energiaárakra, a befizetendő csekkekre, és a klímaváltozásra? Mi lesz, ha egy szép napon minden összeomlik? Egyre többen szeretnének leválni a központosított rendszerekről, függetlenedni és önellátásra berendezkedni. Van-e olyan válasz, ami nem a csoda vagy az illúziók világába tartozik? A válasz az Autonóm Ház.

 
A ''minden ízében zöld'' Fericity
2007. augusztus 29. szerda, 21:03
"Akkor lehetne egy zöld kormányzati negyeddel villogni, ha lenne e mögött egy zöld energiapolitika és környezetpolitika, ami a passzív ház technológiát mindenki számára hozzáférhetővé teszi. Ez egy hiteles alapot adna a kormányzati negyednek is." - mondja Ertsey Attila építész, aki a kormányzati negyed győztes tervének a "passzív ház" részén dolgozott, és az érdekelte, hogy passziv és öko házként egy ekkora méretű épülettel mit lehet kezdeni? "Kormányok jönnek mennek, de ez az épület itt marad."
 
Miért szép? Miért rút?
2007. július 13. péntek, 15:57
A budapesti épületek túlépítése nem most és nem a Vörösmarty téren kezdődött. A főváros építészetének régóta súlyos hiányossága az épületek egymáshoz képesti magasságának szabályozatlansága.
 
Az Elizélt Kaloda
2007. június 26. kedd, 20:11
Talán még emlékeznek a pesti Vörösmarty téren a Vigadónak támaszkodó nagy, fehér ház népszerű nevére: Elizélt Palota. A tér fölött elbámuló vaksi fantáziátlanságával három évtizeden át vezette az építészeti semmitmondás fővárosi példáinak sorát: méltó társa a Kossuth téri METESZ-épület, a Kossuth Lajos utcai Chemolimpex, a Vegyterv régi székháza vagy az Országos Tervhivatal az Arany János utca elején. Az Elizélt Palota lebontása mérföldkőnek ígérkezett a magyar építészetben, hiszen a Vörösmarty tér mégiscsak az ország presztízscentruma.

 

 
Szellem az építészetben
2007. május 24. csütörtök, 18:14
A SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kara és a régi-új Magyar Építőművészet folyóirat május 25-i Szellem az építészetben, Építészet és ezotéria című konferenciáján több élőláncos is előad, szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe.
 
Ökoház a nagyvárosban
2007. április 21. szombat, 14:52
Kedveskéim! Gyermekecskék!
Jövő szerdán, április 25-én, 6 órától Ertsey Attila bácsi, Véghely Tamás bácsi és Balog Robi bácsi elmeséli nektek, hogyan épül az ökoházikó. Gyertek el, a pocakotokat megtömhetitek sütivel és szörppel, és az esti mesére is épp hazaértek.
De nem csak az egyszerű lelkeket várjuk a Szimplába.
 
Hogyan lehet egy várost drága pénzen tönkretenni?
2006. július 14. péntek, 10:19
Beszélgetés a Tranzit Art Caféban Budapest múltjáról, jelenéről és jövőjéről.
 
Élőlánc Budapestért: megalakult a civilek választási szövetsége
2006. július 05. szerda, 22:13
Az Élőlánc Magyarországért közéleti mozgalom, célja az ökológiai politika képviselete. Az országgyűlési választások előtt pártot alapítottunk, az önkormányzati választásokon civil jelöltek összefogását kezdeményezzük.
 
Hajógyári-sziget: az óbudaiak döntenek!!!
2006. június 30. péntek, 19:16
Az Élőlánc Magyarországért június 30-án délelőtt zenés tüntetést tartott az Óbudai Önkormányzat előtt a Hajógyári sziget beépítése ellen. A Képviselőtestület meglepő módon elutasította a Szigetvédők Egyesület népszavazási kezdeményezését, de jóváhagyta a sajátját.

Ilyen volt: a Duna TV felvételei a tüntetésről
 
Meghívó
2006. június 30. péntek, 09:19
a Király u. 40-re kiírt építészeti ötletpályázat eredményhirdetésére
 
Felhívás a történelmi Budapestet megmentő rehabilitációra
2006. június 30. péntek, 08:59
Rehabilitációs városfejlesztéssel a belső kerületek BUDAPEST-KERTVÁROSSÁ válnak majd
Budapest belső kerületeinek pótolhatatlan eklektikus építészeti örökségét a beépítést korszerűsítő rehabilitációs fejlesztés által lehet csak fenntartani. Az egész város értékét jelentősen emelő átalakítás ma uniós forrásokkal és az ingatlanpiac bekapcsolódásával megoldható. Ehhez az Európai Unió, a parlament, a kormány, a fővárosi és kerületi önkormányzatok, a tulajdonosok, az ingatlanfejlesztők, a bérlők és a nem-kormányzati szervezetek együttműködése és társadalmi közakarat szükséges.
 
Demonstráció a Hajógyári-sziget beépítése ellen
2006. június 16. péntek, 19:29
HVG - 2006. június 15. 12:23

Civil szervezetek tartottak demonstrációt a Hajógyári-sziget déli részének beépítése ellen az óbudai önkormányzat épülete előtt csütörtökön. A III. kerületi képviselő-testület a tüntetés idején rendkívüli ülésen tárgyalja a terület szabályozási tervét, amely feltétele a beruházás megkezdésének.
Tovább...
 
Hajógyári ''álomsziget'': tiltakozó civilek
2006. június 16. péntek, 19:07
Népszabadság • 2006. június 16.

Tüntetés közepette fogadták el tegnap az óbudai városatyák azt a szabályozási tervet, amely lehetővé teszi a Hajógyári-sziget déli harmadának beépítését. A döntést rögvest fel is függesztette Tarlós István polgármester.
Tovább...
 
Óbudát féltik az Álomszigettől
2006. június 15. csütörtök, 16:24

2006. június 15., csütörtök 12:43

Rendkívüli ülésén elfogadta a Hajógyári-sziget új szabályozási tervét a III. kerületi képviselő-testület; a döntést Tarlós István polgármester azonnal felfüggesztette, és az ügyet újratárgyalásra a június 30-ai önkormányzati ülésre utalta.

Az InfoRádió/MTI híre
 
A Hajógyári szigetért
2006. június 13. kedd, 17:40
Június 15-én, csütörtökön az Óbuda-békásmegyeri Önkormányzat Képviselőtestülete rendkívüli ülésen tárgyalja az Óbudai (Hajógyári) sziget beépítésének ügyét. Az Élőlánc Magyarországért és több civil szervezet levélben kéri a Képviselőtestületet, hogy a tervezetet jelen formájában ne fogadja el, dolgoztassa át.
 
A Budapest Társaság és az Élőlánc közös felhívása
2006. június 07. szerda, 13:17
Nem nézhetjük ölbetett kezekkel a főváros romlását! – a Budapest Társaság és az Élőlánc a pártoktól független összefogást sürget egy lakható város érdekében
 
Területfoglalós játék  alapverzió
2006. május 24. szerda, 10:59

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. jegyzete
2006. május 23. 0:15
Az eredeti cikk a Magyar Nemzetben jelent meg.

„A Civil Szféra csak szabályszerűen játszhat, nem kezezhet és nem gyülekezhet, nem tarthat közterületen még sajtótájékoztatót sem, perelni ugyan perelhet ezekért a régi vacak házakért, de mire megnyeri a pert, az épület már régesrég nem áll.”
 
Értékpusztítás rehabilitáció címén
2006. május 18. csütörtök, 12:59
Újabb tüntetésre készül az ÓVÁS és az Élőlánc Erzsébetvárosban: a városrész bontásra kijelölt, de szerintük értékes épületeire akarják felhívni a figyelmet.  - A Kertész utca 23. előtt folytatják bontás elleni tiltakozásukat a civilek
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 3

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design