Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> a GMO mentes Magyarországért


 Az Élőlánc véleménye a GMO szennyezés ügyében kibontakozott sajtóvitáról
2011. augusztus 31. szerda, 08:07

A GMO szennyezés ügyében kibontakozott sajtóvitáról az a véleményünk, hogy a híreket áttekintve egy - a kommunikáció hadszínterén vívott - sajátságos „szabadságharc” bontakozik ki előttünk. 

 

 
Az Élőlánc véleménye a GMO szennyezés ügyében kibontakozott sajtóvitáról
2011. augusztus 31. szerda, 07:56

A GMO szennyezés ügyében kibontakozott sajtóvitáról az a véleményünk, hogy a híreket áttekintve egy - a kommunikáció hadszínterén vívott - sajátságos „szabadságharc” bontakozik ki előttünk.

 

 
Az Élőlánc Magyarországért állásfoglalása a kukorica GMO szennyezettsége ügyében
2011. július 20. szerda, 21:00

Az Élőlánc Magyarországért messzemenően támogatja a Magyarország GMO mentességének fenntartása érdekében tett kormányzati intézkedéseket, és visszautasítja a MONSANTO  nyilatkozatát, melyben a magyar hatósági laboratóriumok eredményeit, és az abból fakadó hatósági intézkedéseket megkérdőjelezi.

 

 
„No quiéro transgénicos!” - Tüntetés a Spanyol Nagykövetség előtt a GMO-k ellen
2010. április 29. csütörtök, 22:35

2010. április 15, csütörtök, du. 5 óra. Magyar környezetvédelmi szervezetek, így a Greenpeace Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége – Föld Barátai Magyarország és az Egyetemes Létezésért Természetvédelmi Egyesület - csatlakozva ezzel spanyol társaik felhívásához -, közös akcióként a Spanyol Nagykövetség elé tüntetést szerveztek a GMO-k, azaz a  genetikailag módosított (élő) szervezetek kapcsán, hogy hazánkhoz hasonlóan Spanyolország is hirdessen tilalmat a génmódosított kukorica termesztésére.

 
Újra akcióban a GMO-lobbi
2010. március 14. vasárnap, 14:37

Az elmúlt hetekben a tudományos kutatások eredményeit figyelmen kívül hagyó, a GMO-k melletti kampányhadjárat indult ismét útjára az online sajtóban.„A  génmódosítás nem az ördög műve” és „Európa … egyelőre kimaradt … a fejlődésből” - tudhatta meg az olvasó  két népszerű online hírportáltól. [1]  [2]

 
A választási kampány alatt az ország kirablása zavartalanul folyik!
2010. március 04. csütörtök, 20:11

"Egy tisztán jogtechnikai hiba miatt magánkézbe kerülhet és ezzel elveszhet az Érden lévő páratlan értékű csonthéjas-gyümölcs génbank - állítja Font Sándor. Szerinte önmagáért beszél, hogy a tulajdonos állam egyedül ennél a kht.-nál mulasztotta el a nonprofit kft.-vé átalakulást, ami miatt a bíróság elrendelte a kényszervégelszámolást. A vagyon megmentésére még most is lenne jogi lehetőség, de a pénzügyminiszter és a nemzeti vagyonkezelő semmit sem tesz" - írja a hírszerző.

 
Együtt mozdultak a magyarok a kukoricáért
2009. március 07. szombat, 22:03

Ritka dolog történt a magyar politikában az elmúlt hetekben, és sokan észre sem vették: egy közös ügy mögé tudtak állni bal- és jobboldali politikusok, ugyanazért a célért dolgoztak a minisztériumok, a diplomaták és a civil szervezetek. Nagyrészt ennek volt köszönhető, hogy az Európai Bizottságnak másodszor sem sikerült feloldania Magyarországon a génmódosított kukorica termesztésének tilalmát.  Hogy fordulhatott elő, hogy Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor és Sólyom László ugyanazért lobbizott, hogy a minisztériumok a civilekkel karöltve minden követ megmozgattak, a hollandok meg irigykedve nézték, milyen összefogásra képesek a magyarok?

 
Megőriztük a tilalmat
2009. március 05. csütörtök, 09:33
altMa megbukott az Európai Bizottság legújabb törekvése arra, hogy két országot a vitatott hatású, genetikailag módosított kukorica elleni tilalom feloldására kényszerítsen. Magyarország és Ausztria másodszor, illetve harmadszor került az Európai Bizottság kereszttüzébe a GM kukorica termesztésének elutasítása miatt.
 
Védjük meg Magyarország génmódosítás-mentességét!
2009. február 15. vasárnap, 05:58

Követségbe megyünk a Cseh Köztársaság budapesti külképviseletéhez.


Az Európai Bizottság ránk akarja kényszeríteni a génmódosított kukorica fajtákat, veszélyeztetve egészségünket, környezetünket és hazánk gazdasági érdekeit.

 
Magvas gondolatok
2007. november 06. kedd, 09:44
avagy gondolatébresztő előadás a növények jelene és az emberiség jövője kapcsán

 

2007. november 8-án a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében a hazai természetvédelem lelkes képviselője, dr. Rodics Katalin tart ismeretterjesztő és egyben gondolatébresztő előadást az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.
 
Adjuk a (gén)bankot?
2007. október 26. péntek, 07:02
Veszélyben a magyar génbank gyűjtemények!
Az Élőlánc Magyarországért nyilatkozata a tápiószelei Agrobotanikai Intézet fennmaradásáért.
 
De kerüld a mocskos szót: GMO!
2007. október 17. szerda, 08:20

– javasolják amerikai hivatalnokok.

Az Egyesült Államok még mindig GMO termékek forgalmazására akarja kényszeríteni az EU-t. A Friends of the Earth Europe sajtóközleménye.

 
Nemzeti konzultáció Olaszországban
2007. október 17. szerda, 08:09
Nemzeti konzultáció Olaszországban a minőségi, GMO-mentes mezőgazdaságért és élelmiszerekért 2007. szeptember 15. – november 15. az “ItaliaEuropa - Liberi da Ogm” - olasz GMO ellenes koalíció szervezésében.
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 3

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design