Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> a közösségi közlekedésért
Közlekedés
Szolidaritás és javaslatok
2010. január 15. péntek, 21:21

A Levegő Munkacsoport számtalan alkalommal felhívta a figyelmet arra, hogy a jól működő, korszerű közösségi közlekedés elengedhetetlen az élhető és versenyképes Budapest megteremtéséhez.

 
Polgármesterek és társadalmi szervezetek a módosított légiközlekedési törvény alkotmányos felülvizsgálatáért
2009. december 24. csütörtök, 10:12

Balatonfüred, Érd, Százhalombatta és Szigethalom polgármesterei és számos társadalmi szervezet a köztársasági elnökhöz és a jövő nemzedékek országgyűlési biztosához címzett levelükben tiltakoznak a légiközlekedési törvény Országgyűlés által nemrégiben elfogadott módosítása ellen. A módosítás következtében az önkormányzatok és a helyi lakosság kiszolgáltatottsága nő.

 
Senki sem akar repülőteret Tökölön, de valaki mégis csinálja?
2008. január 16. szerda, 09:18
Félpályás útlezárás a reptér ellen

A kerítése mentén lakóépületekkel, intézményekkel körbeépült tököli reptéren a jelenleg zajló és a jövőben fenyegető nagygépes repülés ellen a környéken élők, önkormányzatok, civil szervezetek közösen tiltakoztak félpályás útlezárással. A helyiek véget akarnak vetni a repülésnek.
 
Félpályás útlezárás a joghézagon működő reptér ellen
2008. január 11. péntek, 23:19
Félpályás útlezárással tiltakoznak a repülés okozta elviselhetetlen zaj ellen Tököl környéki civil szervezetek és önkormányzatok. A demonstrálók el akarják érni, hogy a repülőtér működtetését lehetővé tévő joghézagot végre megszüntessék.
 
Csendet Tökölön!
2007. október 10. szerda, 14:28
Lakossági tiltakozás a repülők zaja ellen

TÖKÖL, 2007. OKTÓBER 10. • Hét civil szervezet fordult Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszterhez, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt a tököli reptéren a repülés megszüntetéséért.
 
Újra éjszakai túra a vonatért!
2007. augusztus 06. hétfő, 13:11
A Cuha-völgyi vasút megmentése érdekében szervezett korábbi túrának is köszönhető talán, hogy 2007. tavaszán nem zárták be a Veszprém - Zirc - Cuha-völgy - Győr vasútvonalat. Azonban az 1896-ban átadott millenniumi vasútvonal megmaradása még mindig bizonytalan, ezért újabb túra szerveződik.
 
Civil szervezetek állásfoglalása a vasút megcsonkításával kapcsolatos lépésekről
2007. április 23. hétfő, 14:30
Alulírott szervezetek, személyek megdöbbenéssel értesültünk arról a tényről, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban, illetve a MÁV ZRt. Vezérigazgatóságán olyan menetrend-tervezetek készülnek, amelyek 2008-tól a már szüneteltetett 14 mellett további 70 vasútvonalon, a magyar vasúti hálózat felén, a vasúti mellékvonalak teljes egészén, valamint néhány vasúti törzsvonalon is szüneteltetnék a személyszállítást.
 
Bringás demonstráció a kerékpárutakért!
2006. november 28. kedd, 14:37
Az Élőlánc Magyarországért egyetért a kezdeményezéssel, ezért változtatás nélkül közzéteszi a Critical Mass felhívását:

Szia, itt a Critical Mass!
Szombaton újra demonstrálunk! Tudjuk, hogy hideg van, de muszáj!

BREAKING NEWS!
 
A Cuha-völgyi Vasút Védnöki Testületének Állásfoglalása
2006. szeptember 06. szerda, 12:24
Állásfoglalás a 11-es sz. ((Győr - Pannonhalma) - Veszprémvarsány - Bakonyszentlászló - Cuha-völgy - Zirc - Veszprém vasútvonal megszüntetése ellen
 
Új menetrend
2006. szeptember 04. hétfő, 22:28
Az Élőlánc Magyarországért állásfoglalása a magyar vasút jelenéről és jövőjéről
 
Nyílt levél a miniszterelnökhöz
2006. szeptember 04. hétfő, 22:24
A Cuha-völgyi Vasút Védnöki Testülete és az Élőlánc nyílt levélben fordult Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz a vasúti szárnyvonalak tervezett felszámolása ügyében.
 
Demonstratív vonatozás
2006. augusztus 29. kedd, 23:27
Az Élőlánc kampányba kezd a a vasút védelmében, az átfogó és koherens koncepció nélkül hozott vasútpolitikai döntések ellen. Ennek első felvonása egy demonstratív vonatozással egybekötött kirándulás szeptember 2-án.
 
Élőlánc az új magyar vasútért
2006. augusztus 26. szombat, 13:43
Az Élőlánc szeptember 8-ra szakmai konferenciát szervez a magyar vasút jelenéről és jövőjéről. A konferencián neves szakemberek tartanak előadásokat, meghívottaink közt a civil szervezetek és az illetékes állami intézmények képviselői is szerepelnek.

Szeretettel várunk minden szakmabeli és laikus érdeklődőt, vonatozót.
 
Közlekedj okosan Délbudán
2006. augusztus 19. szombat, 08:08
Kell –e nekünk elõvárosi vasút? Bartók Béla út: villamos vagy autó? Átkelhet –e az 1-es villamos a Lágymányosi hídon? Ha igen, miért nem?

A Budapest Társaság szabadtéri lakossági fóruma a XI. kerületben augusztus 21-én
 
Válaszok Kóka János miniszternek
2006. július 14. péntek, 10:37
Válaszok Kóka János miniszternek a 28 vasúti mellékvonal bezárási tervét indokoló állításaira - Bödecs Barna írása a Magyar Nemzetben
 
Nem lesz mit reformálni, ha így megy tovább!
2006. július 09. vasárnap, 18:17
Az Élőlánc Magyarországért szerint sem a vasút, sem az államháztartás reformját nem pótolja, inkább akadályozza a szolgáltatások felszámolása takarékosság címén. Az ökopárt elítéli a korszerű közlekedéspolitikai elveknek ellentmondó kormányzati lépéseket.
 
Igen: igen, nem: nem - Válasz Kósa Juditnak
2006. február 17. péntek, 19:55
A Népszabadság 2006. február 14-én közölte N. Kósa Judit Talán, igen című írását. A sok tévedést és értetlenséget tartalmazó írásra Lányi András válaszol.
 
Az Élőlánc agglomerációs vitája
2005. november 13. vasárnap, 12:20
Az Élőlánc Magyarországért  november 8-án a Magyar Építőművészek székházában vitára bocsájtotta a párt elképzeléseit arról, hogy miképpen lehetne rövid és hosszú távon enyhíteni a budapesti agglomeráció súlyos problémáit. A mintegy harminc jelenlévő észrevételei illetve a korábban írásban beküldött javaslatok nyomán az alábbi elvekben illetve gyakorlati teendőkben értettek egyet a vita résztvevői:
 
Agglomerációs csapda
2005. október 30. vasárnap, 10:48
Csapdában vagyunk. A Budapesten élők és a Budapestről menekülők ezt jól tudják. Budapesten egyre több a beton, a zaj, a bűz, a mocsok, a nyomor, s egyre kevesebb a zöld, az élhető tér. Ezért menekülünk. S visszük magunkkal a zajt, a bűzt, a szemetet, a környezetszennyezést, akik pedig maradnak (a szegények), még kevésbé tudnak mit kezdeni a bajokkal.
 
Origó " 2005.okt.29.
2005. október 29. szombat, 21:31
Kitiltanák a terepjárókat a Belvárosból
Ha London megtehette, itthon is ki kell tiltani a Belvárosból a terepjárókat, valamint ki kell tiltani a városokból az átmenő kamionforgalmat - mondja ki az Élőlánc Magyarországért városfejlesztési programja.
 
Meghívó az Élőlánc agglomerációs vitájára
2005. október 29. szombat, 11:27
Budapest körül kígyózó kocsisorok, sokasodó bevásárlóközpontok és ipari parkok, csökkenő zöldterületek, se nem város, se nem falu települések.
Az Élőlánc Magyarországért nyilvános fórumot rendez a budapesti agglomeráció súlyos gondjairól és a javasolt megoldási módokról.
 
A magyar ugaron - avagy a MÁVról
2005. október 19. szerda, 01:21
Az újságok és a televíziók az elmúlt hetekben ontották a Magyar Államvasutak sanyarú gazdasági helyzetéről, az elővárosi motorvonatok közbeszerzésének anomáliáiról szóló cikkeket. A helyzet megítéléséhez azonban valami hiányzik. A nyilvánosság előtt alig esik szó a MÁV általános helyzetéről, arról, hogyan is tesz eleget alapfeladatának, személyek szállításának ma, a rendszerváltás után tizenöt évvel?
 


Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design