Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> a vidékért Beszámoló Az Élőlánc és Ángyán József közleménye
Az Élőlánc és Ángyán József közleménye Nyomtatás E-mail
2016. május 31. kedd, 09:57
Share/Save/Bookmark

Történelmi jelentőségűnek tartjuk, és messzemenően támogatjuk azt a népszavazási kezdeményezést, amely azt kívánja elérni, hogy az Országgyűlés az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének tilalmáról alkosson törvényt.
A nemzetek biztonsága ma már egyre inkább attól függ, hogy kinek a kezében vannak a természeti erőforrások és rendszerek, amelyekkel az alapellátások – az élelem-, ivóvíz- és energiaellátás - biztonsága megteremthető. Ezek között is kiemelt szerepet játszik az élelmezés-biztonság megteremtésének alapeszköze, a nemzeti szuverenitás egyik legfontosabb megtestesítője, a termőföld.

A kormány mindezt figyelmen kívül hagyva kezdte meg az árveréseket, melyek adatai ma már világosan jelzik, hogy egy félfeudális, birtokadományozó, klientúra építő, korrupt folyamat elszenvedői vagyunk. Közös nemzeti vagyonunk stratégiai, nemzetbiztonsági jelentőségű maradékának a közvélemény megtévesztésével végrehajtott dobra verése, a közjó helyett a magánérdekek érvényesítése, a magánvagyonok spekuláns gyarapítása nem csupán a jelen, de a jövő nemzedékeit is kiszolgáltatott helyzetbe, végveszélybe sodorja.
Ezzel a lépéssel, az állami földek "értékesítésével" az ország vezetése súlyos határkőhöz érkezett, ahol nekünk állampolgároknak megálljt kell parancsolnunk a várost és vidékét egyaránt veszélyeztető, mohó zsákmányszerzésnek, a gátlástalan földspekulációnak.

Élőlánc Magyarországért és Dr. Ángyán József egyetemi tanár

www.kielegyenafold.hu,

határidő: június 20!

 

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design